Na uvodno stran
Obiskov: 24175

14. maja 2004 je bilo sončno. Prelepo. Na dvorišču Gimnazije Vič, Ljubljana je bilo že v jutranjih urah čutiti posebno vzdušje. Za uverturo so po večeru svojega plesa poskrbeli maturantje. Šolo so kasneje začele stresati vibracije. Vibracije iz zvočnikov, skoraj večjih od pokritega odra. Tonske vaje, še zadnja usklajevanja organizatorjev in varnostne službe. Ob petih je bilo vse nared.

Vse poti so vodile na Vičstock. Karte so bile razgrabljene, prodaja na kraju prizorišča je potekala bliskovito. Vedeli so vsi. Zbrane je ogrel šolski bend Septum, sledil grosupeljski Irrasus. Ker je čas tokrat čudno prehitro tekel, so se hitro zvrstili še Kastrator, Ainulindal√«, metalski Breeding pit, črnuški raparji Šasija, chill-out Skuj in poljanske legende Leaf-Fat. Sonce se je dokaj hitro skrilo in zasvetile so zvezde, glasbeno obarvano noč pa so nadaljevali headlinerji, Srečna mladina, Bleed on in ks!ht.

Kazalci na uri so kmalu kazali le še nekaj minut do polnoči. Sekunde so potrebne, da človek vzljubi Slovensko policijo. Trkaj obvlada freestyle. V svojem minutnem nastopu, ki ga je posvetil možem v modrem, tistim trem kapcam, ki so se ob polnoči nenadno zasvetile za mešalno mizo in poskrbele za konec koncerta, je pokazal, da zna. In nadaljeval na pločniku. Brez zvočnika, brez podlage. Le on in ploskanje zbranih, ki so pospremili odhod varuhov pravice in se niso razšli še nekaj ur. Vičstock 2004.

Zahvaljujemo se sponzorjem:
Največji spletni portal fotografij Slovenk in Slovencev. http://www.GlasujZame.comE-pošta | Vičstockô Š Gimnazija Vič, Ljubljana. Vse pravice pridržane.